Atlantis 2 pakt punten na spannende wedstrijd09:55 26-03-2018
Op zaterdag 24 maart speelde de hele vereniging oefenwedstrijden, behalve de selectie. De geplande wedstrijd was vervroegd zodat er geen wedstrijd gespeeld hoeft te worden na Koningsdag.  Helaas ging de oefenwedstrijd vorig weekend niet door vanwege de weersomstandigheden. Er was alleen getraind als voorbereiding op deze wedstrijd. Het tweede team van Atlantis, wat gesponsord wordt door de Rabobank, kreeg Crescendo 2 uit Leiden op bezoek. De vorige ontmoeting in Leiden was heel spannend en werd uiteindelijk gewonnen door Atlantis met 1 punt verschil. Ook voor deze wedstrijd werd voorspeld dat het spannend zou worden, en dat werd het. Atlantis trok aan het langste eind en wist de overwinning naar zich toe te trekken door weer met 1 punt verschil te winnen. De eindstand was: 13 – 12.

Atlantis begon met één wijziging in de basisopstelling. Saskia Veenboer verving Aisha Keijman die deze week door de griep geveld was. Zij begon in de aanval met Davey van Putten, Timo Jongerling en Melissa van der Stap. Dit vak creëerde meteen goede kansen maar de bal wilde minutenlang niet door het mandje gaan. De eerste twee doelpunten van de wedstrijd vielen dan ook aan de kant van Crescendo. Nu was het de taak voor het andere vak met Robin van ‘t Schip, Koen van Wermeskerken, Joy Trompert en Natasja Korver om een doelpunt te maken. Ook dit vak wist mooie aanvallen op te zetten maar scoorde pas voor het eerst na 17 minuten. De stand was nu 1- 3. Atlantis herpakte zich goed en wist de stand weer gelijk te trekken. Helaas kon Crescendo weer uitlopen naar een stand van 3 – 5. Atlantis was vastbesloten om met een voorsprong de rust in te gaan. Door rustig te zoeken en de juiste mensen uit te spelen was de stand om gebogen naar een 6 – 5 voorsprong voor de thuis spelende ploeg.

Atlantis was de betere ploeg, maar de kansen die gecreëerd werden, moesten wel raak geschoten worden om de wedstrijd te kunnen winnen. Het was dan ook Atlantis die de score opende in de tweede helft. Door wat slordige foutjes aan de kant van  Atlantis, waar Crescendo van profiteerde, was de stand 7 – 9.  Atlantis vocht zich terug in de wedstrijd door binnen twee minuten de stand weer gelijk te trekken. Wat was het spannend en billen knijpen voor de toeschouwers langs de kant. Met nog 1 minuut op de klok stond Atlantis voor met 13 – 11 en dachten al dat ze er waren. Crescendo gaf niet op en maakte nog een doelpunt. Het was nu aan Atlantis om dit niet meer weg te geven en dat gebeurde ook niet. Er werd terecht gewonnen. Er is 70 minuten lang met elkaar gestreden voor de winst. We sluiten af met een leuk feitje, acht van de dertien doelpunten zijn door de dames gescoord, die lekker op dreef waren deze wedstrijd!

Atlantis heeft op dit moment één wedstrijd meer gespeeld dan de rest uit de poule en staat voor nu op de eerste plaats. Volgende week staat er meteen weer een spannende wedstrijd op het programma. Atlantis reist dan af naar Amsterdam voor de wedstrijd tegen Triaz 2, die de eerste helft van de veldcompetitie op de eerste plaats stond. Er zal deze week dan ook hard getraind worden om ultiem voorbereid te zijn zodat het gat vergroot kan worden naar drie punten. Kom het team allemaal aanmoedigen om 14.00 uur aan de van Heenvlietlaan in Amsterdam.