EKVA Almere weet Atlantis te kalmeren08:55 28-01-2019
Zaterdag 26 januari was het tijd voor speelronde nummer 7 en dus de laatste kennismaking met een ploeg uit de poule die we nog niet tegen waren gekomen. EKVA en Atlantis stonden samen na 6 speelrondes op de 3 plaats met 7 punten en het werd dus een wedstrijd waarbij er aangehaakt kon worden aan de top. De wedstrijd begon met een minuut stilte voor de overleden trainer Frits Visser. Atlantis leden zullen Frits nog goed herkennen van zijn periode bij VZOD, waar beide ploegen ontzettend veel confrontaties samen hebben uitgevochten en waarbij wij Frits hebben leren kennen als een gepassioneerde en fanatieke trainer die ook wij helaas zullen missen langs de lijn. De door van Walraven B.V. gesponsorde ploeg begon uitermate zwak aan de wedstrijden. Beide aanvallen hadden het zeer moeilijk om onder de verdedigende druk uit te komen. EKVA daar in tegen begon wel sterk en al snel liep de ploeg dan ook uit naar een verdiende 6-2 voorsprong. Na een eerste Time-Out kwam Atlantis beter in de wedstrijd en kreeg het ook duidelijk betere kansen, maar het aanhaken bij EKVA wilde maar niet lukken. Het gaatje van 4 werd maar niet kleiner en niet groter waardoor er uiteindelijk met een 14-10 stand gerust werd. Atlantis voelde dat er wel degelijk meer in zat, maar dat er dan ook gewoon meer pit in de wedstrijd moest komen om dat te bereiken. Dat gebeurde ook en er werd strakker verdedigd en goed aangevallen, maar de ballen wilde in eerste instantie gewoon niet vallen. Hierdoor kon EKVA het gaatje iets verder trekken en moest Atlantis ook echt in de achtervolging. En de rug werd ook gerecht en de stand liep langzaamaan terug naar 17-14 waar een cruciale fase aanbrak. Atlantis werd ook hier niet gemazzeld door twee goede acties van Janneke waarbij naar mijn idee het gewoon twee strafworpen hadden moeten zijn die niet gekregen werden. En dan zal je altijd zien. Valt die er bij jou niet in na een lange tijd dan lost de tegenstander het wel weer op en dat was het dus ook. Beide ploegen kwamen vervolgens niet meer tot score en was de eindstand dus 18-14. Nu na 7 speelrondes staat Atlantis dus prima in de middenmoot, maar de komende 2 weken dan zullen de punten zeer belangrijk worden om in ieder geval niet naar onderen te hoeven kijken. Volgende week is het tegen Ijsselvogels in Moordrecht. De eerste confrontatie werd gewoon door de ploeg uit Mijdrecht en het is nu ook te hopen dat het deze keer ook gebeurd.