Verdiende winst voor Atlantis 516:22 10-03-2019
Op zaterdag 9 maart speelde het door M.K. Gortenmulder Transport gesponsorde Atlantis 5 een thuiswedstrijd tegen Reflex 2. De uitwedstrijd tegen deze ploeg werd destijds met 10-9 verloren, dus Atlantis was erop gebrand om dit keer de punten voor zichzelf te houden. In een spannende wedstrijd die lange tijd gelijk op ging werd uiteindelijk verdiend gewonnen met 14-10. Atlantis moest deze week helaas zonder de geblesseerde Thimo Burggraaf en Milou Schouten spelen. Gelukkig waren René Houkes en Jennifer Haveman bereid gevonden om als reservespelers op de bank plaats te nemen. In de aanval werd gestart met Max Rusman, Trevor de Waal, Marinda van der Waay en Nina van Schaick. De verdediging bestond uit: Gerben Veenhof, Luuk Gortenmulder, Nancy Kroese en Sam van den Beitel. De wedstrijd ging direct fel van start, maar in de eerste zeven minuten wilde er aan beide kanten geen doelpunt vallen. Het was uiteindelijk Reflex die met een schot de score opende. Atlantis liet zich echter niet kennen en forceerde een strafworp, waaruit de gelijkmaker gescoord werd. Gedurende de gehele eerste helft liep de stand gelijk op. Ieder doelpunt van het ene team werd razendsnel beantwoord door een score van het andere team. Vlak voor de rust wist Atlantis eindelijk als eerste een gaatje te maken. Met een stand van 9-7 werden de kleedkamers opgezocht. In de rust liet Martijn de Horde, die het team vandaag coachte, weten zeer tevreden te zijn over de manier waarop Atlantis aan het spelen was. Er werd goed aangevallen en sterk verdedigd. Reflex was zeer vaak na een enkele schotkans de bal alweer kwijt. Dit moest het team vooral zo vol blijven houden. Er werden nog enkele aanvallende tips gegeven voordat Atlantis vol vertrouwen weer het veld op stapte. Kort na rust kwam René in het veld voor Max en enkele minuten later kwam Max op de plek van Luuk te spelen. Ook Demi Klijn kwam het veld in op de plek van Marinda. Net zoals de eerste helft, bleef ook de start van de tweede helft lange tijd doelpuntloos. Dit keer was het echter Atlantis die het eerste doelpunt maakte en het gat zo vergrootte naar drie. Vanaf dat moment kreeg Atlantis vleugels. De scores bleven maar vallen en Reflex kreeg nauwelijks nog goede kansen. Atlantis liep uit naar een zeer comfortabele 13-7 voorsprong. Reflex probeerde met een tweetal doelpunten nog terug te komen, maar na een mooie korte kans onder de korf en nog slechts vijf minuten op de klok was de winst vrijwel zeker voor Atlantis. Een laatste strafworp van Reflex mocht voor hen niet meer baten. De wedstrijd werd afgefloten met een 14-10 stand op het scorebord. Atlantis 5 mag terugkijken op een uitstekend gespeelde wedstrijd waarin de spelers veel mooie dingen hebben laten zien. Dankzij deze overwinning nemen zij de voorlopige derde plek op de ranglijst in. Het team wil graag invaller René en de niet in actie gekomen Jennifer bedanken, evenals Martijn voor de coaching en het publiek voor de support. Volgende week heeft Atlantis 5 een verdiend weekje rust, maar op 23 maart zullen zij weer thuis aantreden. Dan komt Sporting West 6 op bezoek, waar in de uitwedstrijd al met 13-14 van gewonnen is. De wedstrijd begint om 16:00 uur in sporthal de Phoenix.