Skip to main content

Geschiedenis

Atlantis is voor iedereen!

Atlantis is voor iedereen!

Geschiedenis Korfbal Vereniging Atlantis

1969 oprichting

Korfbalvereniging Atlantis is opgericht op 1 mei 1969. Atlantis is niet de eerste korfbalvereniging in Mijdrecht. Van 1957 tot 1969 was er reeds een vereniging met de naam DIOD. Deze vereniging is echter door een gebrek aan leden en kader opgeheven.

In 1969 werd er toch weer een poging gedaan om een korfbalvereniging in Mijdrecht op te richten. De initiatief nemers waren o.a. Arnold Scholten, Hans Smeelen en Ria Zaal-Voorbij. Dankzij deze initiatiefnemers en de hulp van buurvereniging De Vinken, is het toen gelukt Atlantis op te richten. De allereerste voorzitter van Atlantis was de heer J.W. de Vos. Door de groei die Mijdrecht doormaakte, groeide ook Atlantis mee. De laatste jaren varieert het ledental steeds tussen de 250 en 300.

Atlantis is voor iedereen!

Geschiedenis Korfbal Vereniging Atlantis

1983 huidige kantine en velden

Tot 1983 bestond de accommodatie van Atlantis slechts uit een houten keet met een paar kleedkamers en een stukje gras voor de deur. Als er getraind moest worden dan moesten zelfs de palen en ballen mee genomen worden naar een stuk gras ergens achter de voetbalvelden. In 1983 heeft de gemeente het gehele sportpark opnieuw ingericht en heeft Atlantis de huidige kantine en velden gekregen. In 1990 heeft in eigen beheer een stuk uitbreiding plaatsgevonden door zowel boven als beneden het bestaande gebouw te verlengen. Deze aanbouw hield in dat er een aparte bestuurskamer en een opbergruimte voor korven en ballen beschikbaar kwam.

2000 Aanbouw – Extra kleedruimte

Vooral door de groei van het aantal jeugdleden ontstond er op de zaterdagochtenden een gebrek aan kleedruimte. Met behulp van de hele vereniging is er toen een extra voorziening gebouwd met daarin twee extra kleedkamers, een EHBO kamer, een bestuurskamer en bovenop een dakterras. Deze aanbouw is op 1 april 2000 feestelijk geopend met een wedstrijd tussen Atlantis 1 en hoofdklasser Oost Arnhem 1. Een jaar later werd de oude bestuurskamer, die in de kantine leeg was komen te staan, verbouwd tot nieuwe keuken en redactiekamer. Tegelijkertijd is de bar verplaatst van de voorkant van de kantine naar de achterkant, zodat er beter gebruik wordt gemaakt van de beschikbare ruimte.

Atlantis is voor iedereen!

Geschiedenis Korfbal Vereniging Atlantis

1983 eerste grote hoofdsponsor

Atlantis heeft geluk gehad met een aantal ‘goede’ hoofdsponsors. Het begon allemaal met Boom & Co die naast het sponsorgeld ook de selectie voorzag van trainingspakken en tassen. De eerste grote hoofdsponsor was ICL Computers, dit bedrijf heeft in 1983 elk lid van de club de mogelijkheid gegeven om een trainingspak tegen een gering bedrag aan te schaffen. Hier werd uiteraard massaal gebruik van gemaakt. Na ICL kreeg Atlantis in 1990 het koeriersbedrijf TP, dat in navolging van ICL ook trainingspakken aanbood. Na twee jaar TP kwam de VSB-bank (tegenwoordig Fortis-bank). De VSB-bank heeft ons vier jaar lang ondersteund als hoofdsponsor. Daarna zijn ze overgegaan op het sponsoren van evenementen zoals het Fortis Kerstkorfbaltoernooi en het Fortis Stratenkorfbaltoernooi.

1996 – 2002 hoofdsponsor Dell Computers

Van 1996 tot 2002 had Atlantis als hoofdsponsor Dell Computers. Dell was niet alleen sponsor van het eerste, maar sponsorde tevens het tweede, de A1 en de A2. Daarnaast heeft Dell de verbouwing van de kantine gesponsord en zijn er bij menig feest (o.a. ivm kampioenschappen en jubilea) de drank en hapjes ter beschikking gesteld. Na het aflopen van het sponsorcontract met Dell kon een nieuwe hoofdsponsor niet gevonden worden en daarom is Atlantis overgegaan naar een nieuwe sponsor constructie. Er zijn 4 hoofdsponsors aangesteld. Deze sponsors rouleren elk jaar met hun shirts bij S1, S2, S3 en de A1 en zijn derhalve voor 4 jaar aangesteld. Door de sponsorkosten met z’n vieren te delen is het veel aantrekkelijker om Atlantis te sponsoren. Dit is jarenlang gedaan met de sponsors Pimentel Fasteners, Bos Container , Color Company en de Fortis-bank. Met ingang van het seizoen 2009/2010 heeft de selectie weer één sponsor, namelijk de Rabobank.

2017 nieuwe hoofdsponsor Van Walraven.

Tot 2017 was de Rabobank hoofdsponsor, daarna deden ze een stapje terug maar bleven Atlantis wel sponsoren. Een andere sponsor, Van Walraven (groothandel in infra- en installatiematerialen), nam het stokje en werd de trotse hoofdsponsor van Atlantis.

Atlantis is voor iedereen!

Geschiedenis Korfbal Vereniging Atlantis

De sporthal waar wij jaren gebruik van maakten was sporthal Twistvlied. Deze sporthal is in 1979 gebouwd. Daarvoor diende er voor de wedstrijden uitgeweken te worden naar de sporthal in Breukelen. Helaas is door een grote brand in december 2002 de sporthal verloren gegaan. Voor het trainen en spelen van wedstrijden moest toen onder andere naar Aalsmeer, Uithoorn, De Kwakel, De Hoef, Maarssen en Wilnis worden uitgeweken. De tijdelijke nieuwe thuishal de Willisstee werd echter ook door brand verwoest vlak voor het zaalseizoen in november 2003. Zo waren er in één jaar tijd twee hallen verdwenen in onze gemeente. Gelukkig is gelijk gestart aan de herbouw van de Willisstee. Deze kon dan ook met het nieuwe seizoen in 2004 alweer gebruikt kon worden. De herbouw van Twistvlied leverde wat meer problemen op. De sporthal was privÉbezit en de eigenaar wilde gelijk wat veranderingen doorbrengen. Dit kon echter geen instemming van de gemeente krijgen. Omdat de gemeente toch verplicht is een sporthal te hebben (vooral voor de scholen), heeft de gemeente uiteindelijk besloten om zelf een sporthal te bouwen. Omdat er nergens anders in de gemeente geschikte ruimte was, werd de sporthal op het Atlantisterrein gebouwd. De oplevering van de sporthal was in januari 2006. Het voordeel dat Atlantis over heeft gehouden aan de sporthal branden is dat er een kunstgrasveld is gekomen. Dit omdat er met de bouw van de sporthal niet genoeg ruimte over was om op gras te blijven korfballen. De opening van het kunstgras was op 27 augustus 2005 met een wedstrijd tussen de hoofdklasseverenigingen Fortuna en Groen Geel.

2016 kantine gerenoveerd en nieuwe kunstgrasvelden!

In 2016 is het interieur van de kantine volledig vernieuwd. Tevens is in 2016 afscheid genomen van het grasveld wat we nog hadden, hiervoor in de plaats zijn 2 nieuwe kunstgrasvelden gekomen waar alle trainingen en wedstrijden op gehouden kunnen worden.