Skip to main content
Wedstrijdverslagen

Atlantis zwaait spelers en coach uit met spannende wedstrijd tegen Rohda

By juni 10, 2024No Comments

Op 8 juni 2024 vierde Atlantis niet alleen haar 55-jarig jubileum, maar speelde Atlantis 1, gesponsord door Van Walraven, ook de laatste wedstrijd van dit seizoen. De tegenstander was Rohda Amsterdam, die bij winst kans maakte op promotie, afhankelijk van de andere resultaten in de poule. Voor Atlantis was het seizoen al beslist, en met de verliespartij van vorige week was het al zeker dat ze volgend jaar weer in de 1ste klasse zullen spelen. Dit deed echter geen afbreuk aan de sfeer, want Atlantis wilde in deze laatste wedstrijd nog een mooi affiche geven aan het publiek.
 
De wedstrijd begon om 15:30, maar kwam moeizaam op gang met weinig scores aan beide kanten. Rohda wist echter een voorsprong te pakken en bracht de stand op 0-2. Atlantis scoorde daarna een goal, maar Rohda herstelde snel en bracht de stand weer op twee verschil. Dit patroon zette zich voort tot de stand 3-5, waarna Rohda nog een goal maakte voor rust en de score op 3-6 bracht.
 
Tijdens de rust werden enkele punten besproken, en Atlantis wilde er in de tweede helft nog volop voor gaan. Rohda breidde de voorsprong echter snel uit naar vier verschil met een stand van 3-7. Vervolgens schakelde Atlantis een versnelling hoger en begonnen de goals makkelijker te vallen. Binnen korte tijd stond de 5-7 op het scorebord en Atlantis wist zelfs op gelijke hoogte te komen met 7-7. Deze gelijk opgaande strijd hield aan tot 9-9. Daarna vielen de goals minder makkelijk en wist Rohda uit te lopen naar 9-13. Uiteindelijk zette Atlantis nog de 10-13 op het scorebord, wat tevens de eindstand was van deze laatste wedstrijd van het seizoen.
 
In deze wedstrijd werd afscheid genomen van verschillende spelers die elders gaan korfballen of een stapje lager willen spelen. Jelle werd bedankt voor zijn inzet de afgelopen jaren en gaat zijn avontuur voortzetten bij Furore. Ook van Fay, die naar OVVO vertrekt, werd afscheid genomen en wensen we vanzelfsprekend ook veel succes. Daarnaast namen Jeroen, Amy en Joyce afscheid, die na jaren in de selectie een stapje lager gaan korfballen in het vierde team. We bedanken hen allen voor hun inzet de afgelopen jaren en hopen hen nog regelmatig langs de kant te zien.
 
Als laatste werd er afscheid genomen van coach Wim, die de afgelopen vier jaar aan het roer heeft gestaan bij Atlantis. De selectie heeft onder zijn leiding ongelooflijke resultaten neergezet, en we willen hier de komende jaren zeker op voortbouwen. Namens iedereen binnen de selectie, dankjewel Wim! We hopen jou ook nog vaak langs de kant te zien.
 
Dit was dan het seizoen van Atlantis. Dankjewel aan iedereen die ons heeft aangemoedigd, is komen kijken of ons gesteund heeft de afgelopen periode. Zonder jullie zouden we het niet kunnen doen, en de support die jullie ons week in, week uit geven is onbeschrijfelijk. Namens de selectie, dank jullie wel en we zien jullie allemaal volgend seizoen weer!