Skip to main content
Wedstrijdverslagen

De Derby is weer voor Atlantis

By januari 15, 2024No Comments

En zo werd 2023 alweer 2024. Een nieuwjaarswens mag dan niet meer, maar een beladen derby om de jaargang mee te beginnen kan natuurlijk nooit kwaad. De Vinken en Atlantis hebben elkaar op het veld al twee keer ontmoet waarbij er een keer werd gelijk gespeeld en een keer gewonnen door Atlantis. Nu in de zaal staan beide ploegen onderin de poule en was het uiteraard de zaak om de winst te pakken.

 

In een waanzinnige volle sporthal met de door Tuincentrum de Huifkar gesponsorde bal ging de wedstrijd van start. Beide ploegen begonnen gelijkwaardig en het rendement lag in het begin niet al te hoog. De Vinken kwamen er in de eerste 10 minuten net wat makkelijker doorheen dan Atlantis wat resulteerde in een 2-3 voorsprong. Maar daarna ging het tempo en het rendement omhoog bij de door Van Walraven B.V. gesponsorde thuis ploeg. Na een wervelend kwartier met goed aanvals spel werd een groot gat geslagen naar maar liefst 11-3. De energie die Atlantis leverde was van hoog niveau en ook iets wat de afgelopen weken ontbrak in het spel van het vlaggenschip. Een reden voor De Vinken om wijzigingen door te voeren en met 2 wissels proberen de grip op de wedstrijd te krijgen. Aan het einde van de eerste helft lukte dit aardig en gingen beide ploegen rusten met een 13-5 stand.

 

Trainer/Coach Wim Schaap gaf aan dat Atlantis ontspannen moest blijven spelen om de grip op de wedstrijd te blijven houden. Toen de 2de helft begon, bleek dat echter niet te kunnen lukken. De Vinken wijzigde iets in zijn verdedigende tactiek en Atlantis had het hier ontzettend moeilijk mee. En zo sloop de uitploeg langzaam maar dichterbij en dichterbij. Waar het in de eerste helft erop leek dat Atlantis een score van 25 goals kon gaan neer zetten kwam er weinig meer van terecht. Ook Atlantis wijzigde wat om te zien of dat effect had, maar het bleef lastig korfballen.

 

Met nog 5 minuten te gaan was het inmiddels 16-14 en kregen zowel De Vinken als Atlantis vele kansen om nog iets aan de uitslag te doen. Maar waar beide ploegen bleven hopen op iets positiefs bleven de ballen maar naast de korf belanden. Totdat anderhalve minuut voor het einde eindelijk de bal bij Atlantis erin werd gelegd. Ontlading was er omdat dan eindelijk de winst binnen leek. De laatste minuut gebeurde er niks meer en zo won Atlantis eindelijk weer eens na 3 verliespartijen op rij.

 

Toch was dit wel een opluchting na een moeizame periode, maar ook zijn er weer voldoende punten voor verbetering gezien. Wel heeft het team laten zien dat ze de drive hebben om nog volle bak ervoor te gaan en dat zullen we ook mede door de steun van jullie, de supporters, blijven doen om voor het 2de jaar op rij in de 1ste klasse te blijven. Volgende week gaan de returns beginnen met als eerste een bezoek bij Sporting Trigon in Leiden. We hopen jullie daar ook allemaal weer te zien!