Skip to main content
Wedstrijdverslagen

Atlantis wint hete pot

By september 10, 2023No Comments

Het voelt alsof de zomer net weer is begonnen, maar daar in tegen is die juist net voorbij en dat betekent dat de frisse en fruitige spelers van Atlantis 1 de wei weer in mochten om het seizoen te starten thuis tegen VZOD.

Laten we het nu maar gelijk gezegd hebben, het was warm.. Heel warm. Toch lukte het vlaggenschip om aardig uit de startblokken te komen waarbij VZOD ook prima bij bleef tot en met 6-4. Daarna werd het al gelijk zwaar door de enorme uitputtingsslag alleen leek Atlantis hier wat beter mee om te kunnen gaan in de laatste 10 minuten van de eerste helft. Het door Van Walraven B.V. gesponsorde team kon hierdoor zijn gat vergroten waardoor beide ploegen de schaduw gingen opzoeken met een 10-5 stand.

Coach Wim Schaap gaf in de rust zijn aandachtspunten mee, maar uit de kleedkamer leek dit rust momentje VZOD toch wel goed te hebben gedaan. Het gat ging namelijk van 5 ineens naar nog maar 2 goals en een wedstrijd die in handen leek van Atlantis was toch ineens niet meer zo zeker.

Het eerste kreeg wel weer iets meer grip op het spel waarbij er met name sterk verdedigd werd. Dit zorgde ervoor dat het gat weer 4 goals kon worden, maar net zo snel waren het er ook weer 2. Dit bleef echter gebeuren tot aan 16-14 waar met nog 3 minuten te gaan Atlantis een strafworp kreeg.

De coach van de tegenstanders probeerde nog met een time-out deze kans te ontregelen, maar Atlantis maakt hem beheerst af. En waarna ook nog uiteindelijk de 18e goal viel was het spel gespeeld en werd de wedstrijd afgefloten bij een 18-15 eindstand.

Een goed begin van de competitie waarbij de omstandigheden het spel niet erg ten goede kwam. Komende week weer hard trainen om de basis dingen nog beter te maken zodat Atlantis er klaar voor is volgende week zaterdag tegen Roda in Westzaan!